28 Eylül 2014 Pazar

FORMUNUZ İÇİN DÜŞÜNÜN



 Eminim birçoğumuzun sağlıklı yaşamla ilgili fikri vardır, dengeli beslenmek düzenli egzersiz yapmak gibi. Yine de bu kararlar pazartesi alınıp çarşamba bırakılır. Bilinçli zihnimiz vücudumuzun sağlığını korumak adına egzersiz yapması ve dengeli beslenmesi gerektiğini bilir. Bilinçaltımız kabul edip onaylamadığı sürece bunun devamlılığını sağlayamayız.
Öncelikle kilo vermek ve formda olmak sizin için arzulanır bir hedefi mi?
Her şeyden önce bunu tespit etmek gerekir.
Ruhsal ve bedensel formunuzun ilerdeki hayatınızda size yaşatacağı konforu bilmek ve bunu gerçekten tutkuyla arzulamak gerekir. Zaten arzu varsa çözüm de vardır.
Düşünce gücünün olmak istediğiniz kişi veya beden üzerine olan etkisi  %100 ‘dür. Yapmanız gereken olmak istediğiniz forma odaklanmak.  Sürekli kilolarınıza ve formsuzluğunuza odaklandığınızda düşünceleriniz olmak istediğiniz kişiye değil olmamak istediğiniz kişiye odaklanır. Yapacağınız düzenli egzersiz, dengeli beslenmenin yanı sıra günde 10 dakika olmak istediğiniz formda, sağlıklı, mutlu ve fit bir vücutta kendinizi hayal edin ve “Hayal Etmeyi” bırakmayın. Hayal etmenin size hiçbir maliyeti yoktur. Özellikle uykudan önce bunu yapın. Metroda beklerken, yürürken, kendi kendinize kaldığınız her an kolaylıkla hayal edebilirsiniz.  Düşüncelerinizi seçerek, kaliteli ve yaratıcı düşünerek hayatınızın kontrolünü elinize alabilirsiniz.
 Kilo vermek konusunda hepimizin bazı olumsuz inançları vardır: Kesinlikle kilo veremem, su içsem yarıyor, benim metabolizmam yavaş çalışıyor, ne yapsam olmuyor, böyle mutluyum; bir türlü sonuç alamıyorum… İnançlarımız hayatımızı şekillendirmede büyük bir güce sahiptir.
İstediğiniz forma sahip olmanın sırlarından biri de sizi bu hedefe taşıyacak olumlu inançlara sahip olmanızdır ve sizi hedeften uzaklaştıracak inançları elemektir. Meselâ artık kilo veremiyorum yerine söyleyeceğiniz şey; günden güne formuma kavuşuyorum, sağlıklı bir hayat yaşıyor ve dengeli besleniyorum gibi olmalıdır.
Unutmayın ki, iyi bir başlangıç, yarı yarıya başarı demektir.
Başlangıç yapmak için öncelikle güçlü nedenlerinizin olması sizi daha çok motive edecektir. Kilo vermek ve formada bir hayat yaşamak için bulacağınız en az 10 neden sizi başlangıç noktasına daha çok yakınlaştıracaktır.
                                                       10 Adım
1)      GÜLÜMSEYİN
2)      En az 2 ayda bir tartılın.
3)       Kilo verdiğinizde giymek istediğiniz kıyafeti görebileceğiniz bir yere koyun.
4)      Günde en az 30 dk egzersiz yapın.
5)      Acıkmadan yemeyin ve doymadan kalkın.
6)      Porsiyonlarınızı küçültün.
7)      Kendinizi sevin.
8)      Her gün 10 dakika (3kere) yarım saat tüm hislerinizle olmak istediğiniz “sizi” hayal edin.
9)      Yasakları değil, yemek istediklerinizi düşünün.
10)  GÜLÜMSEYİN J

Sağlıkla ve Sporla Kalın.
Tuba Aydoğan
Sağlıklı Yaşam Koçu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder