30 Kasım 2014 Pazar

GELECEKTEN MESAJINIZ VAR !

Keşke 10 yıl önceye dönebilsem! Keşke şu anki aklım olsa o zaman bu hataları yapmazdım! Keşke şimdi o ana dönsem nasılda farklı yaşardım!
Keşke … Keşke ….
O kadar çok bu cümleyi kullanıyoruz ki! Farkında olmadığımız bir şey var aslında bu durumda! O anları yaşamamış olmasaydın şu an ki sen olman mümkün olur muydu? Bu kadar tecrübeyi yaşadığın hatalar, yanlışlar olmadan edinebilir miydin?

Bilgenin birine  başarısının sırrını sorarlar.
“İki kelime” der ve ekler: “Doğru kararlar.”
O kararları nasıl alabildiğinin sırrını sorarlar.
“Tek kelime” der: “Tecrübe.”
Tecrübenin sırrını sorduklarında ise şu cevabı  verir:
“İki kelime” der: “Yanlış kararlar.”

Çok mu mutsuzsun yanlış kararlarından dolayı? Çok mu pişmansın? Yaptıkların sana ağır maliyetler mi getirdi? Ben bu başarıyı istemiyorum bu tecrübe durumu olmadan da doğru kararlar almak, doğru adımlar atmak mı istiyorum diyorsun? O zaman geçmiş yerine geleceğe gitmeye ne dersin ?
 NLP’nin varsayımlarından biride, başarısızlık diye bir şey yoktur geri bildirim vardır. Ben bundan ne öğrendim? Yaşadıklarınızı öylesine mi yaşıyorsunuz ya da gerçekten bu olaydan aldığınız dersleri geleceğe uyarlıyor musunuz? Ya da hiç yaşamadan geleceğin provasını yapıyor musunuz? Başarılı insanların sırlarından biride yapacakları önemli konuşmaların veya işlerin provasını zihinlerinde yaşamalarıdır.
 Hadi küçük bir oyun oynayalım! 10 yıl önceye dönüp keşke demek yerine 10 yıl sonraya gidelim. Zihninizde bir sinema filmi gibi geleceğinizi tasarlayın nerdesiniz, ne yapıyorsunuz, nasıl hissediyorsunuz ve 10 yıl sonraki sen şimdi ki sene ne söylerdi acaba? Şu an neyi farklı yapmalısın ki gelecekte tekrar başa dönüp keşke dememelisin? Şu an yapmadığın ne için keşke diyeceksin? Anı yaşamadığın için mi, ertelediğin hayalin için mi, üzdüğün insanlar için mi, sırf hava kapalı diye içinden lanet edip kendini eve kapattığın günler için mi, elindeki işi daha sonraya erteleyip çocuğunla geçirmediğin 10 dk için mi? Yağmurda yürümediğin için mi? Sevdiğini söylemediğin için mi? Dans etmediğin için mi, daha çok spor yapmadığın için mi? Beslenmene dikkat etmediğin için mi? Kitap okumadığın için mi? İçinden geldiği gibi davranmadığın için mi? Ekibini iyi yönetmediğin için mi? İşin için gerekli eğitimleri almadığın için mi?

Ne diyor şair;

Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına    
Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana.

 Hadi çok zor değil gözlerini kapa gelecekten mesajın var ?


Tuba Aydoğan
NLP& Kişisel Gelişim Uzmanı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder